Στις 23-26 Ιουνίου στην Καλαμάτα θα πραγματοπιηθεί το 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Στα πλαίσια του Συνεδίου θα έχω συμμετοχή σε δύο τραπέζια.
Το πρώτο είναι το ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Μεσσηνιακή Διατροφή & Καρδιαγγειακή Υγεία όπου θα παρουσιαστούν τρία από τα κυριότερα μεσσηνιακά προϊόντα (ελαιόλαδο, ξύδι/σταφίδα, αποξηραμένα σύκα) και η συμβολή τους στην καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.
Προεδρείο – Σχολιασμός – Χ. Δημοσθενόπουλος
Παρουσίαση τοπικών προϊόντων: Αποξηραμένα Σύκα από ΣΥΚΙΚΗ Ελαιόλαδο από ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βαλσαμικό ξύδι από ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.
Το δεύτερο είναι το ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ όπου θα προυσιαστεί ο ρόλος της διατροφής, της άσκησης και της ψυχολογίας στο μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας υγείας που είναι η Παχυσαρκία.
Προεδρείο: Χ. Δημοσθενόπουλος – Θ. Καπάνταης
Πώς και πότε εξατομικεύουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους; – Χ. Δημοσθενόπουλος
Πόσο ο καθιστικός τρόπο ζωής και η απουσία της άσκησης συμβάλλουν στην παχυσαρκία – Γ. Παραδείσης
Ψυχολογική προσέγγιση και κατανόηση του παχύσαρκου ασθενούς: «Γιατί τρώω αυτά που ξέρω ότι δεν πρέπει;» – Α. Κανδαράκη