/
807 Views0
 Συνταγή για 8 άτομα
700 γρ. αρακά σπασμένο (συσκευασμένος αρακάς σε ξηρή μορφή, που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
150 γρ. πράσο ( το πράσινο τμήμα του)
100 γρ. καρότα
1 χονδρό κρεμμύδι
100 γρ. μπέικον
100 γρ. ελαιόλαδο
1 bouquet garni ( Μπουκέτο από φρέσκα μυρωδικά: 1 δαφνόφυλλο, 4-5 κλωναράκια θυμάρι, λίγο μαϊντανό δεμένα με κλωστή)
2 σκελίδες σκόρδο
2 ½ λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Για τα κρουτόν: 4 φέτες ψωμί του τοστ ( κρουτόν )
100 γρ. καλαμποκέλαιο

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματάτε τον αρακά για 1-2 ‘.

Τον σουρώνετε και τον αφήνετε στην άκρη.

Σοτάρετε ελαφρά σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το μπέικον κομμένο σε κύβους προσέχοντας να μη ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι και το πράσο (κομμένα επίσης σε κύβους ) και με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας ανακατεύετε για 5 ‘ περίπου φροντίζοντας να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε 2 ½ λίτρα νερό ( ή ζωμό λαχανικών), τον αρακά , το αλάτι, το πιπέρι , το bouquet garni ( μετά το βράσιμο το αφαιρείτε ) και το σκόρδο.

Αφήνετε να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Περνάτε τη σούπα από το μύλο ή τη χτυπάτε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει πουρές.

Τη σερβίρετε προσθέτοντας και τα κρουτόν.

Σημείωση: Για να φτιάξετε κρουτόν αφαιρείτε την κόρα του ψωμιού και στη συνέχεια κόβετε τις φέτες του τοστ σε κυβάκια του 1 εκατοστού περίπου.
Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο λάδι και αφού κάψει προσθέτετε τα κρουτόν και τα σοτάρετε 2-3′ μέχρι να ροδίσουν.
**Αν θέλετε να γίνει πιο ελαφριά αφαιρέστε το μπέϊκον 

Από το περιοδικό VITA