Υλικά για 4 μερίδες
- 4 φιλέτα σολομού 120-150 γρ
- 1 φλιτζάνι ψιλές φακές
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι
- για τη σάλτσα σαφράν:
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- ¼ γραμ. σαφράν σκόνη
- ¼ φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light < 10%
-
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.
-
Τα σοτάρετε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε τις φακές.
-
Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπάσει τις φακές και τις βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
-
Στο ενδιάμεσο προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί.
-
Όταν βράσουν οι φακές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε προσεκτικά για να μη διαλυθούν με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο.
-
Σοτάρετε τα φιλέτα του σολομού σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά ή 10-12 λεπτά αν θέλετε τα φιλέτα καλοψημμένα.
-
Για τη σάλτσα σαφράν: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το βούτυρο και το σαφράν και σβήνετε με το κρασί.
-
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη κρέμα. Βράζετε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και περνάτε την σάλτσα από ένα λεπτό σουρωτήρι.
-
Βάζετε σε κάθε πιάτο 3-4 κουταλιές φακές, από 1 φιλέτο σολομού και συνοδεύετε με την σάλτσα σαφράν.
συνταγή από το mednutrition.gr