Υλικά για 8 άτομα
- 150 γραμ. ζυμαρικά μικρού σχήματος (κοφτό, πεπονάκι)
- 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 καρότα
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μέτρια πατάτα
- ½ φλιτζάνι αρακάς
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
-
Καθαρίζετε τα καρότα, το σέλερι, τα κολοκυθάκια και την πατάτα και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα λαχανικά
-
Τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτετε τις ντομάτες και τον ζωμό
-
Αλατοπιπερώνετε και βράζετε την σούπα σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά
-
Προσθέτετε τον αρακά, τα φασόλια και τα ζυμαρικά και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη