Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μ’ έναν αυγοδάρτη
1/2 φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο,
το χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι,
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο,
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν,
1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό, τριμμένο,
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη,
1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
και αλατοπίπερο.
Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ευρύχωρο ταψάκι, τα περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας και τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν, στο ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον. Σκουπίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 – 12 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.