/
532 Views0
Ομελέτα με κολοκυθάκια  και μυρωδικά
Υλικά 4-5 µερίδες

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. µικρά κολοκυθάκια, κοµµένα σε ροδέλες 0,5 εκ.
Αλάτι και µαύρο πιπέρι 
4 κουτ σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
3 φρέσκα κρεµµυδάκια, άσπρα και τρυφερά πράσινα µέρη, ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. κοµµατιασµένο φρέσκο δυόσµο ή 1 κ.γ. ξερό
1/3 φλιτζ. ψιλοκοµµένο φρέσκο άνηθο
2/3 φλιτζ. λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά (διαλέξτε ένα του εμπορίου με 10-12% λιπαρά)
4 αυγά µεγάλα 
1/2 φλιτζάνι.ημίπαχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούµε τα κοµµένα κολοκυθάκια σε ένα βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ., αλατοπιπερώνουµε καλά και τα ψήνουµε, σκεπασµένα, σε χαµηλή φωτιά μέχρι να φύγουν τα υγρά.

Προσθέτουµε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια.

Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια και ανακατεύουµε ώσπου να µαραθούν.
Ρίχνουµε τον δυόσµο και τον άνηθο.

Χτυπάµε τα αυγά ελαφρά µε το γάλα σε ένα µικρό µπολ.
Τα ρίχνουµε πάνω στο περιεχόµενο του τηγανιού.

Προσθέτουμε το τυρί.
Τα σκεπάζουµε και τα ψήνουµε αργά σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει η βάση, 4-5 λεπτά.