/
1,565 Views0

3 διατροφικοί μύθοι που εύκολα καταρρίφθηκαν!
Ημερομηνία: 03/08/2011

Ειδικά στη διατροφή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχουμε δεχθεί ως απόλυτα δεδομένα. Οι τηγανητές πατάτες κάνουν κακό, οι σαλάτες καλό.

Ο Bruce Weinstein, συγγραφέας του Lobsters Scream When You Boil Them and 100 Other Myths About Food and Cooking, εξηγεί γιατί τα πράγματα δεν πάντα μόνο άσπρο και μαύρο. Η άποψή του για τις 3 πιο δημοφιλείς παρανοήσεις:
 
 
1. «Τα τηγανητά φαγητά κάνουν κακό»
«Όταν το τηγάνισμα γίνεται σωστά, μένει πολύ λίγο λάδι στο τελικό πιάτο. Το κόλπο είναι να αφήσεις το λάδι να ζεσταθεί αρκετά» εξηγεί. Θες να το κάνεις πιο εύκολο; Δες τις νέες φριτέζες που «τηγανίζουν» με ελάχιστο ή και καθόλου λάδι για υγιεινές τηγανητές πατάτες.
 
2. «Το σπανάκι είναι “πρωταθλητής” στο σίδηρο»
«Το αγαπημένο φαγητό του Ποπάυ έχει τόσο σίδηρο όσο και κάθε άλλο χορταρικό –συν βιταμίνες Α και C–, αλλά περιέχει πολύ οξαλικό οξύ, που εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου» επισημαίνει ο συγγραφέας. Για καλύτερη απορρόφηση, κατανάλωσέ το μαζί με πορτοκάλι ή οποιοδήποτε τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C, που επιταχύνει την απορρόφηση του σιδήρου.
 
3. «Το λευκό κρασί είναι πιο light από το κόκκινο»
«Ένα ποτήρι κρασί έχει 100 με 165 θερμίδες, ανεξάρτητα από το χρώμα. Η διαφορά έγκειται στη γλυκύτητα» διευκρινίζει ο Bruce Weinstein.
ΠΗΓΗ: SHAPE.gr