Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, τροφές όπως οι τηγανητές πατάτες, τα πολύ κρεμώδη τυριά και η μαγιονέζα ενεργοποιούν μία ορμόνη που ονομάζεται γρελίνη.
Η γρελίνη, που δραστηριοποιείται μέσω του ενζύμου Goat, βρίσκεται στον οργανισμό σε μεγάλες ποσότητες λίγο πριν από το γεύμα και λειτουργεί έτσι ώστε να βελτιώνει το μεταβολισμό των θρεπτικών ουσιών.
Όπως αναφέρθηκε από την ομάδα του Matthias Tschop στην ιατρική επιθεώρηση “Nature medecine”, το ένζυμο Goat πρόκειται μελλοντικά να βοηθήσει για στοχευμένες θεραπείες σε ασθένειες που έχουν να κάνουν με το μεταβολισμό.
Πηγή: MedicalNews