Για πολλά άτομα με διαβήτη, ακόμη και σήμερα, η διατροφή που ακολουθούν είναι συνώνυμη με τη στέρηση, τη διαρκή τήρηση μιας υποθερμιδικής διατροφής και συχνά μονότονης, μη απολαυστικής δίαιτας.
Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα όμως, έχει πλέον αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης του διαβητικού ασθενή ώστε να ζει μια ποιοτική ζωή. Ανάλογα με τις ανάγκες του και τις προτιμήσεις του, κάθε ασθενής με διαβήτη μπορεί να έχει το δικό του πρόγραμμα καθημερινής διατροφής, πλούσιο, γευστικό και υγιεινό! Αυτόν τον σημαντικό στόχο επιδιώκει το βιβλίο του κλινικού διαιτολόγου και βιολόγου, κ. Χάρη Δημοσθενόπουλου "Διατροφή στο διαβήτη, μια "γλυκιά"… συνήθεια", το οποίο έρχεται να διαλύσει τους σημαντικότερους μύθους και να εκπαιδεύσει τον διαβητικό ασθενή με απλό και κατανοητό τρόπο.
Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ