Ποιοι είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό;
Έχει πολλή ζέστη για να τρέξεις: Η υψηλή θερμοκρασία και η έντονη υγρασία αποτελούν σίγουρα δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες για να μπορέσει κάποιος να βγει και να περπατήσει ή να τρέξει το πρωί ή το απόγευμα. Για αυτό είτε επιλέγουμε την άσκηση τις βραδινές ώρες είτε το κλιματιζόμενο γυμναστήριο ή ακόμα και την κολύμβηση στην πισίνα, όσοι έχουμε πρόσβαση σε αυτή.
Αναζητούμε τη δροσιά σε «επιβαρυντικά» ροφήματα: Είτε πρόκειται για μια παγωμένη μπύρα, μία φρέσκια λεμονάδα με ζάχαρη, ένα χυμό «νέκταρ» είτε μία Μαργαρίτα, όλα αυτά αποτελούν παγωμένα ποτά που είναι όμως ταυτόχρονα γεμάτα θερμίδες. Για αυτό περιορίστε αυτά τα ροφήματα στο ελάχιστο και επιλέξτε να πιείτε παγωμένο νερό ή σόδα με λεμόνι ή ροφήματα χωρίς ζάχαρη όταν νιώσετε τη ζέστη να σας αφυδατώνει.
Σας αρέσουν τα μπάρμπεκιου: Αν είστε καλεσμένοι σε μπάρμπεκιου κάθε Σαββατοκύριακο και είστε από αυτούς που αγαπούν να ψήνουν για την οικογένεια και την παρέα, είναι δύσκολο να πείτε όχι σε όλα εκείνα τα λαχταριστά ψητά, αλλά και στα παρελκόμενα (μπίρα, πατάτες, ψωμιά και τηγανητά εδέσματα). Για αυτό επιλέξτε καλύτερα το ψητό άπαχο κρέας, γεμίστε το πιάτο σας με φρέσκα ή ψητά λαχανικά και αποφύγετε το τυρί και τα πολλά αμυλούχα τρόφιμα, βάζοντας ταυτόχρονα φρένο στην κατανάλωση της μπύρας.
Αγαπάτε το παγωτό: Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση του παγωτού. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο παγωτό και το θεωρείτε καθημερινή επιλογή θα φορτώσετε τον οργανισμό σας με πολλές θερμίδες. Επιλέξτε λοιπόν αυτά που έχουν λιγότερες θερμίδες, όπως είναι το σορμπέ φρούτων και τα παγωτά χωρίς ζάχαρη.
Τρώτε συχνά έξω από το σπίτι: Τρώγοντας έξω στην ταβέρνα με τον υπέροχο καιρό και το καλοκαιρινό αεράκι αν και αποτελεί μία από τις όμορφες απολαύσεις το ελληνικού καλοκαιριού είναι πιθανό να μας οδηγήσει στην κατανάλωση περισσοτέρων θερμίδων, ειδικά όταν αυτό γίνεται συχνά και δεν μειώσουμε το μεσημεριανό φαγητό στο σπίτι. Για να κρατήσουμε το μέτρο στην πρόσληψη θερμίδων αλλά να χαρούμε και το καλοκαιράκι είναι απαραίτητο να προσέχουμε το φαγητό έξω, να μην το επιλέγουμε παραπάνω από μία με δύο φορές την εβδομάδα και να επιδιώκουμε να έχουμε πιο υγιεινά γεύματα στο σπίτι μας.
Είναι 21:00 η ώρα και είμαστε ακόμα έξω: Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα σημαίνει περισσότερες ώρες έξω από το σπίτι και μεγαλύτερη πιθανότητα να καταναλώσουμε κάποιο γλυκό ή αλμυρό σνακ ή κάποιο ρόφημα, ακόμα και αν αυτό είναι ένας ακόμα καφές. Επίσης μπορεί συχνά να μας οδηγήσει αργά τη νύχτα σε τσιμπολόγημα μετά από το μπαράκι και το ποτό. Προσπαθήστε να αμυνθείτε όσο μπορείτε στα πολλά εξτρά σνακ και ποτά και έχετε πάντα κάτι ελαφρύ στο ψυγείο ή στην κουζίνα σας ώστε όταν γυρίσετε να τσιμπολογήσετε κάτι υγιεινό και αθώο π.χ. γιαούρτι, φρούτα, φέτες γαλοπούλας, τοματίνια με λίγο κότατζ.
Το «άλλοθι» των διακοπών: Όλο το χρόνο δουλεύουμε για να χαρούμε τις λίγες διακοπές μας. Όταν θα βρεθούμε σε κάποια εξωτική παραλία, όταν περάσουμε από ένα γραφικό ταβερνάκι, όταν θα μας συστήσουν τον καλύτερο μεζέ ή το καλύτερο γλυκό του μέρους που επισκεφτήκαμε είναι δύσκολο να αντισταθούμε. Απλά πρέπει να μην το παρακάνουμε χωρίς να νιώσουμε την αίσθηση της στέρησης. Για αυτό κρατούμε κάποιο πιθανό μέτρο στην ποσότητα, δεν το αφήνουμε να μας ξεφύγει, κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμείνουμε δραστήριοι και μπαίνουμε σε ένα αυστηρότερο πρόγραμμα μόλις γυρίσουμε σπίτι.
ΠΗΓΗ:http://www.kalikardia.gr/giati-pernoyme-varos-to-kalokairi/