Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 1.896 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 26-36 ετών, έδειξε ότι περίπου το 40% των ανδρών και το 20% των γυναικών καταναλώνουν φαγητό «απ’ έξω» δύο φορές την εβδομάδα ή συχνότερα.
Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν φαγητό «από έξω» δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους συγκριτικά με εκείνες που έτρωγαν «απ’ έξω» μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.
Επίσης, είχαν υψηλότερες τιμές ινσουλίνης και παρουσίαζαν μεγαλύτερη αντίσταση στη συγκεκριμένη ορμόνη.
Οι άνδρες εμφάνιζαν, επίσης, αρνητική εικόνα όσον αφορά στο σάκχαρό τους, αλλά όχι τόσο βεβαρημένη όσο εκείνη των γυναικών.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Clinical Nutrition».
Πηγή: Vita