/
1,000 Views0
Τα κόκκινα πιάτα «κόβουν» την όρεξη
Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, καλό είναι να προμηθευτείτε ένα… κόκκινο σερβίτσιο! Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν τρώμε από κόκκινα πιάτα και πίνουμε από κόκκινα ποτήρια, μειώνουμε την κατανάλωση φαγητού και ποτού κατά 40%.
Την μελέτη πραγματοποίησαν Γερμανοί και Ελβετοί επιστήμονες, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν εάν και κατά πόσον επηρεάζει το χρώμα την πρόσληψη τροφής και υγρών.
Έτσι, ζήτησαν σε πρώτη φάση από 41 φοιτητές να πιουν τσάι από φλιτζάνια τα οποία είχαν κόκκινες ή μπλε ετικέτες. Οι φοιτητές έπιναν συστηματικά λιγότερο τσάι από τα κόκκινα φλιτζάνια, με τη μείωση να φτάνει το 44%.
Στη δεύτερη φάση της μελέτης τους, οι ερευνητές ζήτησαν από 109 εθελοντές να φάνε κουλουράκια, τα οποία τους σερβίρισαν σε κόκκινο, μπλε ή λευκό πιάτο. Το πιάτο κάθε εθελοντή περιείχε δέκα κουλουράκια.
Όσοι εθελοντές πήραν τα κόκκινα πιάτα, έφαγαν κατά σχεδόν 40% λιγότερα κουλουράκια.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Appetite», είναι πιθανό το κόκκινο χρώμα να δρα ανασταλτικά στην παρόρμηση για κατανάλωση τροφής και ροφημάτων, επειδή το έχουμε συσχετίσει με την ιδέα «του κινδύνου, του απαγορευμένου και του στοπ».
Με βάση αυτό το δεδομένο, οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα μπορούσαν οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες τροφίμων να χρησιμοποιήσουν κόκκινες συσκευασίες στα ανθυγιεινά τρόφιμα για να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους, αλλά και κόκκινα ποτήρια στα μπαρ ώστε να αποτρέπεται η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Πηγή : Web Only- ΤΑ ΝΕΑ