/
626 Views0

Υλικά:
2 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. τσίλι
4 ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. ξίδι
3 φλ. πράσινα φασόλια
500 γρ. φρέσκο σολομό, καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε πρώτα το κρεμμύδι και το τσίλι. Ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι σας να ροδίσει και μετά προσθέστε τις τομάτες, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι. Αφήστε τα να ψηθούν για 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

2. Προσθέστε τα φασόλια, τα κομματάκια του σολομού και την πιπερόριζα. Αφήστε τα να ψηθούν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά (πολύ προσεκτικά για να μη «διαλύσετε» τα κομματάκια του σολομού), μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, ρίξτε από πάνω το κόλιαντρο.
Από το Δ.Σκαρμούτσο και το protagon.gr