1 κίτρινο γκρέιπ-φρουτ
1 κόκκινο γκρέιπ-φρουτ
1 μαρούλι φριζέ
5-6 φύλλα ραντίτσιο
1 ματσάκι ρόκα
2 κ.σ. κάππαρη
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
90 γρ. πράσινες ελιές
8 φιλέτα αντσούγιας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξίδι (κόκκινο)
1 κρόκο (από βρασμένο αυγό)
1 κ.σ. μουστάρδα
2. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι, το ραντίτσιο και τη ρόκα και τα βάζετε σε βαθύ μπολ. Ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές, το κρεμμύδι και τα γκρέιπ-φρουτ και πασπαλίζετε τη σαλάτα με αλάτι και πιπέρι.
3. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, τον κρόκο και τη μουστάρδα και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα.
4. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε. Γαρνίρετε κάθε σαλάτα με δύο φιλέτα αντσούγιας.
255 θερμίδες